Tutustu suloisiin Lukuhahmoihimme!

Lukuhahmot: Luku-Tempo, Luku-Tieto, Luku-Taito ja Luku-Ilo

Lukuhahmot on tehnyt kuvittaja Terese Bast.

Luku-Tempo

Luku-Tempo on aina liikkeessä ja kaikenlainen liikunta ja urheilu on parasta mitä tämä kirjojen supersankari tietää! Aina löytyy tietenkin aikaa myös lukea. Kirjoista Luku-Tempoa kiinnostavat niin seikkailu- ja toimintakirjat kuin sarjakuvat ja vitsikirjat. Salaa Luku-Tempo haaveilee oppivansa kirjoittamaan runoja! Voit halutessasi tulostaa itsellesi oman Luku-Tempo-värityskuvan!

Luku-Tieto

Mitä kaikkea voisikaan tutkia ja oppia! Luku-Tiedolle eli tuttavallisemmin Tieto-Botille mieluisia ovat erityisesti tietokirjat! Niitä kun löytyy joka aiheesta ja niistä oppii aina uutta. Riimittely sen sijaan on jotakin, mitä Tieto-Botti ei osaa eikä oikein ymmärrä ja siihen hän toivoisikin saavansa apua lapsilta! Voit halutessasi tulostaa itsellesi oman Tieto-Botti-väristykuvan!

Luku-Taito

Taiteilija Luku-Taito pursuaa ideoita ja ajatuksia ja tykkää taiteilla monenmoista. Usein ideat tulevat luetun pohjalta ja erityisesti Luku-Taito rakastaa runoja ja näytelmiä. Niiden pohjalta voikin syntyä sitten maalaus, piirros, laulu tai vaikkapa kokonaan uusi satu! Voit halutessasi tulostaa itsellesi oman Luku-Taito-värityskuvan!

Luku-Ilo

Voisipa aina vain lukea ja leikkiä! Luku-Ilo rakastaa satuja ja tarinoita! Niiden kuunteleminen on parasta mitä Luku-Ilo tietää, jopa parempaa kuin leikkiminen ja mielikuvitus! Mutta mitäs siellä kirjan alla onkaan piilossa, onko siellä lukutoukka vai uusi mielikuvitusystävä? Ja mistä kirjasta se onkaan peräisin? Voit halutessasi tulostaa itsellesi oman Luku-Ilo-värityskuvan!
  Lukuhahmojen nimistä järjestettiin Nimikilpailu syksyllä 2018 Keski-Suomen varhaiskasvatuksen rymille. Saimme yhteensä reilut 240 nimiehdotusta, kiitos kaikille osallistujille! Tarinatiimi kävi huolellisesti läpi nimiehdotukset ja niiden joukosta valitsimme Lukuhahmoillemme nimet Tempo, Tieto, Taito ja Ilo. Nimet julkistettiin asiaankuuluvasti Hyvin Virallisessa Julkistustilaisuudessa Lapsen oikeuksien päivänä 20. marraskuuta 2018!