Lukuboksit

–Toiminnallista lukemista päiväkoteihin

Päiväkotien Lukuboksit

Tartu tarinaan -Lukuboksi on konkreettinen laatikko, jossa on tiettyyn lapsia kiinnostavaan teemaan liittyvää ikätasoista lukemista ja tekemistä. Lukuboksista löytyy siis erilaisten kirjojen lisäksi ehdotuksia toimintatuokioiksi, leikki-ideoita, pelejä tai leluja.  Tartu tarinaan -Lukubokseissa seikkailevat hankkeen omat Lukuhahmot, jotka osallistavat myös lapsia miettimään tapoja toiminnallistaa lukemista ja luettua.

Lukubokseissa huomioidaan lapselle ominaiset tavat oppia sekä valtakunnallisen varhaiskasvatus- ja esiopetussuunnitelman perusteet. Lukuboksit sisältävät ohjeistuksen päiväkodin henkilökunnalle sekä kotiin välitettävää tietoa ja materiaalia. Etenkin pilottivaiheessa Lukuboksin käyttöön saa apua ja tukea Niilo Mäki Instituutista.

Lukuboksi-pilotit

Pilotoimme ensimmäisiä Lukubokseja syksyllä 2018 Keski-Suomessa yhteensä neljässä eri päiväkodissa ja esikouluryhmässä, jotka ovat kolmessa eri kunnassa. Pilotissa mukana olevat Lukuboksit:

  • Robotin tunneboksi
  • Eläinten valtakunta
  • Ötökkätaidetta

Jos olet kiinnostunut osallistumaan Lukuboksi-toimintaan keväällä 2019, ota yhteyttä!

Lapselle  lukeminen on rakkautta!

Lapsille lukemiseen käytetty aika on investointi, joka kantaa pitkälle tulevaisuuteen.

Lukubokseihin liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä joko Suvi Ylöseen (suvi.ylonen at nmi.fi, p. 040 665 1104) Riikka Vuorenpäähän (riikka.vuorenpaa at nmi.fi, p 040 665 0703).